2016. december 20., kedd

Ünnep előtt

Az ünneptől főként azt várnánk,hogy legyen! Végre valami ne tőlünk függjön,ne a jókedvünknek,szerencsénknek,boldogságunknak legyen kiszolgáltatva,hanem legyen: mint a természet.Mint a napsütés.Mi meg ülnénk a kerti fehér karosszékekben,valaki talán még könnyen mellettünk és arcunkat a fénybe tartjuk.Ez volna az ünnep -jön,amikor ideje van,harmónia és jóság nő a nyomában és nemcsak jobbá változunk,de a másik jóságára is rátalálunk.
       Esterházy Péter


Mi,Nők,annyi félék vagyunk s mégis egyformák!
Hiszen lényünk akár törékeny,50 kilós angyalok,vagy formás idomokkal rendelkező istennők,esetleg hosszú hajú szőkék,vagy rövid hajú feketék mégis mind életünk hősei vagyunk,akik egyszerre törekednek személyük összes szerepének maradéktalan kielégítésére.
Törünk előre a karrierben,anyaként,feleségként és testvérként,barátként,mindeközben ott van a saját személyiségünk is,aki megkíván magának néhány szabad órát,hogy csak önmagunkkal foglalkozzunk.S mégis,ennyi munka,áldozat,szerep,odaadás és fáradozás mellett bűntudat gyötör minket,ha megfáradunk.
S bár minden Nő saját életének Napja,ami beragyogja önmaga és a környezetében élők életét,azért néha nem árt,ha helyet ad a Holdnak,megpihen valahol és hagyja a csillagokat ragyogni.
         Agárdi Zsóka


A szépben mindig van valami megdöbbentő és szokatlan,valami ünnepi és korlátlan.
        Kosztolányi DezsőNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése