2015. október 26., hétfő

Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

.....néhány jó tanács Alice Hoffman tollából.......


Ha kiborul a só,csípj föl egy keveset és dobd hátra a bal vállad fölött.Tarts rozmaringot a kertkapu mellett.Tégy borsot a krumplipürébe.Ültess rózsát és levendulát,mert szerencsét hoznak.És légy szerelmes, amikor csak teheted!!


Ha egy nő bajban van,mindig vegyen föl valami kékjét.Kék cipőt vagy kék ruhát.Egy pulóvert,melynek színe megegyezik a vörösbegy tojásának árnyalatával,vagy az ég kékjét idéző sálat.Vagy akár csak fűzzön át egy keskeny kék szaténszalagot kombinéjának fehér csipkeszegélyében.Ezek bármelyike megfelel a célnak.
Ám ha egy gyertya kék lánggal ég,az egészen más,az nem hoz szerencsét,mert azt jelenti,hogy szellem költözött a házba.S ha a láng ráadásul imbolyog is és minden alkalommal magasabbra csap,amikor a gyertyát meggyújtják,akkor a szellem már kezd berendezkedni.


A hold körüli gyűrű mindig valamilyen törés előjele: időjárás-változás,láz vagy hosszan tartó sorscsapások sorozata kezdődik vele.Ám ha e gyűrű kettős és kusza,mint egy zavaros szivárvány vagy egy tönkrement szerelem,akkor bármi megeshet.
Ilyen alkalmakkor a legbölcsebb nem fölvenni a telefont.Akik eleget tudnak,becsukják az ablakukat,kulcsra zárják az ajtót és soha nem mernék megcsókolni kedvesüket a kertkapu fölött és nem simogatnának kóbor kutyát.A baj elvégre éppolyan természetű,mint a szerelem: bejelentés nélkül érkezik és hatalmába keríti az embert,mielőtt az föleszmélne.


A szerelem azonban nem gyakorlás és felkészülés kérdése,hanem vak-véletlené,ha az ember sokáig készül rá,esetleg köddé válik,mielőtt elkezdődött volna.

Mindegy mit szólnak.Van úgy,hogy el kell szabadulni otthonról.És van úgy,hogy ha menekül az ember,éppen a helyes irányba tart.


Különösen forró napokon,amikor legszívesebben leszúrnád az első szembejövőt,de legalábbis lekennél neki egy hatalmas pofont,igyál inkább limonádét.Menj és vegyél egy jó minőségű ventilátort!! Vigyázz,nehogy rálépj a nappalid sarkába menekült tücsökre,különben megjárod!! Kerüld az olyan férfiakat,akik bébinek neveznek és a kutyákat,amelyek vakarják a hasukat és nem engedelmeskednek a "Lábhoz!" parancsnak.Viselj sötét napszemüveget és mosdjál levendulaolajjal hűvös,friss vízben.


Mindig tarts mentát az ablakpárkányodon augusztusban,hogy kiűzze a dongókat a szabadba,ahová valók.Ne hidd,hogy vége a nyárnak,akkor se,ha a rózsák lekonyulnak és megbarnulnak,vagy ha a csillagképek átrajzolódnak az égen.Ne hidd,hogy az augusztus biztonságos vagy megbízható időszak.


Két keresztbe fektetett kés a vacsoraasztalon veszekedést jelent.......

.....ha az ember szerelmes,amikor úgy bámul,hogy majd kiesik a szeme,akkor nem kívánja a hagymát és nem azért,hogy ne legyen szagos a csókja.A hagyma felébreszti,fölrázza,hogy térjen észhez végre.Keressen olyant,aki viszontszereti.Táncolja át az éjszakát,aztán sétáljon kéz a kézben a sötétben és feledje azt,aki az őrületbe kergette.


A villám,akárcsak a szerelem,soha nem követ semmilyen logikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése