2015. november 25., szerda

Azért sem......félünk

A félelem sosem írt szimfóniát és verset,nem kötött békeszerződést és nem gyógyított betegséget.A félelem sohasem húzott ki egy családot a szegénységből vagy egy országot a vakbuzgóságból.A félelem még egyetlen házasságot vagy vállalkozást sem mentett meg.
Megtette ezt a bátorság,a hit és azok az emberek,akik nem a félénkségüktől kértek tanácsot és nem hunyászkodtak meg előtte......A félelem börtönbe terel minket,aztán becsapja az ajtót.
           Max Lucado


Setét napok,ha jőnek
Fojtsd el félelmedet,
A bátor mindig győzhet
A félelem felett.
          Charlotte Bronthe


Egy olyan ember,aki tele van félelemmel,csak gyűlölni tud -a gyűlölet a félelem természetes következménye.Aki tele van félelemmel,tele van haraggal is; aki tele van félelemmel,az inkább az élet ellen van,mint mellette.Számára a halál tűnik az egyetlen megnyugvásnak.A félelemmel teli ember önpusztító,életellenes.Számára az élet veszélyesnek tűnik,mert ahhoz,hogy élj,szeretned kell.
           Osho


Amikor a vágy meghal,a félelem megszületik.
          Baltasar Gracián


-Gyertek el a peremig!
-Nem merünk.Félünk.
-Gyertek el a peremig!
-Nem merünk.Leesünk.
-Gyertek el a peremig!

 És eljöttek.
 És lelökte őket.

 Ők meg repültek.
           Guillaume Apollinaire


Egyszerre nem lehet félni és nevetni is.Amikor nevetsz nem félsz.S azt érzed valamitől megszabadulsz.......Eloszlik a szorongás.Nem tudatosul benned,de azért nevetsz,mert rájössz,hogy az élet győzött a halál felett.És a halhatatlanság a mulandóság felett.
           Müller Péter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése