2015. november 19., csütörtök

AjándékozásA Karácsony az év legnagyobb és legnépszerűbb keresztény ünnepe,a szeretet,a család,Jézus születésének napja.A bensőséges hangulatú ünnepekhez közeledve egyre többen gondolnak arra,hogy vajon milyen ajándékkal lepjék meg szeretteiket.Az ajándékozás szép hagyományaként nyugodtan adhatunk praktikus,akár saját kezűleg készített ajándékokat a család tagjainak.Egy dolgot viszont nem szabad: pénzzel telt borítékot akasztani a karácsonyfára,mondván,hogy így azt vehet magának a megajándékozott,amit szeretne.A pénz sohasem lehet szívbéli ajándék.Az ajándékozási ötletek kimeríthetetlenek,legyünk mindenkor igényesek magunkért,szeretteinkért és a jövőbeni emlékeinkért.
Az üzletben vásárolt ajándéktárgyakról ne felejtsük el levenni az árcédulát,természetesen ez a könyvekre nem vonatkozik.Az ajándék külalakját erősen rontja ha tintával,vagy filctollal húzzák át az árát. Magyarországon illik a megajándékozottnak kibontania mindjárt a csomagot.Ez nem minden országra érvényes szabály,vannak kivételek,a Kínaiak a kapott ajándékot megköszönik,majd kibontatlanul félreteszik.
A Magyar Larousse Enciklopédia meghatározása szerint az ajándék: valakinek ingyen,különösen szeretetből vagy figyelmességből adott dolog.Legyen az ajándék akár a szeretet,akár a hála jele,a lényeg az,hogy mindig alkalomnak megfelelőt válasszunk.A jó szívvel adott ajándék nem kötelesség,még kevésbé adomány,hanem tapintattal párosult figyelem.Nem az ajándék értéke a fontos,hanem a jó szándék,amivel adják és amivel váratlan örömet szerzünk valakinek.
A gondos,díszes csomagolás emeli az ajándék "értékét",ez is az örömszerzési szándékot hangsúlyozza és szeretetünket a másik ember iránt.

....néhány ötlet az ajándékok csomagolásához....


Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. -Amíg készíted,mindig arra gondolsz,akié lesz.Nem egy pillanat csak,amíg megveszed,hanem hosszú órák,esték,amíg elkészül.Ez alatt beépül az ajándékba a szereteted is.
         Kálnay Adél


A Nő a természetnek egyetlen lénye,aki érzésünket érzéssel viszonozza és akit boldoggá tesz az a boldogság,amellyel bennünket megajándékoz.
           Denis Diderot
Ha ajándékot kapsz az élettől,ne kérdezd,miért és ne told el magadtól,hogy most nincs szükséged rá.Ajándékot sosem lehet rosszkor kapni.Bontsd ki és élvezd!!!
          Esther Mars


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése